Onuitgerust ontwaken: De energiecrisis in je lichaam

Onuitgerust ontwaken: De energiecrisis in je lichaam

Elke ochtend hetzelfde liedje. Je alarm gaat af en je voelt je alsof je de marathons van de afgelopen week in je dromen hebt gelopen. Je bent moe, ook al heb je je aan de aanbevolen acht uur slaap gehouden. Onuitgerust en futloos staar je naar het plafond, zoekend naar de energie die je nodig hebt om de dag te beginnen.

Een voorbeeld uit de dagelijkse praktijk

Je heet Eva, 38 jaar, moeder, carrièrevrouw en de laatste die naar bed gaat. Je gelooft in gezond eten, je bord kleurrijk en je voedingswaarden op peil. De huisarts heeft bloedonderzoek gedaan, maar zonder verdacht resultaat. "Je bent kerngezond," zeggen ze, maar zo voel je je niet.

Emotionele stemmingswisselingen laten je soms op wolken lopen en dan weer in een diep dal vallen. Je spijsvertering lijkt soms eerder een bokswedstrijd dan een vredig proces. En daar sta je dan, met een gezonde smoothie vol exotisch fruit in de hand, niet wetende dat deze 'gezonde' keuze juist de kern van je vermoeidheid kan zijn.

Voeding is energie, het kan je herstellen, maar het kan je ook vernietigen

Dit inzicht, hoewel eenvoudig, is krachtig. In de westerse samenleving wordt voeding voornamelijk bekeken door de lens van nutriënten, en deze vul op tijd en stond aan met supplementen, maar je bent je er nog niet van bewust dat er ook een andere factor meespeelt.

Het thermisch effect van voeding

De Chinese Geneeskunde kijkt naar het thermisch effect van voeding - hoe het onze lichamen kan verwarmen of afkoelen. Het gaat niet om of het voedsel gekookt is, maar over de energetische aard ervan. Dagelijks rauw en kil fruit eten - vooral uit tropische oorden - kan je lichaam te veel afkoelen, waardoor je kostbare energie verliest die nodig is om je organen te laten functioneren.

Door met de thermische werking van voeding aan de slag te gaan, heb je enorme toegang tot je eigen herstel en dat van je dierbaren

Rauwkost kan leiden tot een energietekort, inwendige kou, een verzwakt afweer, problemen met concentratie, spijsverteringsproblemen, neerslachtigheid, depressie en verminderd libido."

Het kan zelfs invloed hebben op je kinderen. Geef je ze elke dag koud fruit en melkproducten mee naar school? Misschien is het tijd om na te denken over warme alternatieven zoals gekookte muesli of soep. Het kan een wereld van verschil maken - niet alleen voor hun energie en concentratie, maar ook voor je portemonnee door te besparen op bijleskosten en doktersafspraken voor steevast terugkomende verkoudheden en loopneuzen.

Het ontbrekende puzzelstukje als het gaat om jezelf uit deze ellende te brengen

Ben je klaar om het ontbrekende puzzelstukje in jouw gezondheid te vinden? Onze online 'Do It Yourself' training over de thermische werking van voeding kan jou ondersteunen en begeleiden in hetgeen wat je nodig hebt. Een essentiële sleutel om je welzijn een boost te geven en chronische vermoeidheid aan te pakken.

In deze cursus ontdek je hoe voeding ons kan opwarmen of afkoelen en de impact ervan op onze levensenergie, Qi. Je leert te luisteren naar je lichaam en hoe je diens signalen kunt vertalen naar de juiste voedingskeuzes.

Of je nu een gezondheidsprofessional bent die zijn kennis wil uitbreiden, of iemand die op zoek is naar een gezonder leven, deze training biedt de inzichten en hulpmiddelen voor transformatie. Klik hier om te ontdekken hoe je voeding kunt inzetten als jouw bondgenoot in het bereiken van een levendig en energiek leven.

Online training: De werking van thermische voeding | Prana

Online training: De werking van thermische voeding | Prana

Online training: De werking van thermische voeding

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Ontspannen met Prana

Met onze behandelingsmethoden staat jouw lichaam in sneltempo terug in balans.
Ook nood aan een welverdiend ontspanningsmoment om psychische en fysieke klachten te verminderen?

Ontdek Meer