Wortelsoep met kokosroom - voedend voor aarde/metaal element - verwarmend
Wortelsoep met kokosroom
Aan de slag met deze ingrediënten (4 personen)
- 1 kg wortelen
- Kippenbouillon tot dat de wortelen volledig onder water staan
- 200 ml kokoscrème
- 40 g verse gember
- 4 sjalotten
- Kerriepoeder
- Olijfolie
Zo ga je te werk:
- Schil de wortelen en snijd in kleine blokjes
- Snipper de sjalotjes en gember fijn
- Verwarm olijfolie in een grotere pan en fruit de sjalotjes en gember eerst, voeg daarna de wortels toe
- Strooi er de kerriepoeder over
- Blus met water tot dat de wortels net onder water staan + voeg kippenbouillon toe wanneer het water begint te koken
- Zet het vuur zacht en laat 20 minuten pruttelen
- Wanneer de wortelen gaar zijn, haal de pan van het vuur - mix de soep en voeg als laatste de kokosroom toe
- Breng eventueel nog op smaak met peper en zout
Eet smakelijk!